Husqvarna heeft één van 's werelds breedste assortimenten van kettingzagen.
Voor zowel professionals als veeleisende consumenten beschikt Husqvarna over grote en kleinere zagen.
Voor elke wens of behoefte heeft Husqvarna een kettingzaag voorhanden.

Professionele zagen, XP en krachtige robuuste zagen zijn ontworpen voor de dagelijkse werking en zijn bestemd voor gebruikers die het beste willen. XP-zagen zijn de meest efficiënte, met beste prestaties en zagen in ons assortiment. Krachtige robuuste kettingzagen geven de gebruiker de beste duurzaamheid voor de meeste zware taken. Allround zagen zijn ontworpen voor regelmatig gebruik en makkelijk te gebruiken in een veelheid van situaties. In de meeste gevallen delen ze hetzelfde basisontwerp als de professionele zagen. De hobby zagen zijn bedoeld voor degenen die af en toe gebruik maken van de zaag en meer prioriteit stellen aan gebruiksgemak in plaats van extreme prestaties.

Tips om in gedachten te houden bij de aankoop van een kettingzaag:

  • Gebruikmakend van de juiste technieken bij het gebruik van de kettingzaag maakt uw werk veel veiliger en gemakkelijker.
  • Zorg ervoor dat het gebruik van goedgekeurde beschermingsmiddelen zoals veiligheidsbroek, veiligheidslaarzen, helm met vizier en gehoorbescherming en handschoenen.
  • Een lichte zaag, is gemakkelijker te hanteren zelfs als u niet ervaren bent.
  • Ergonomie en design. Lage trillingsniveaus in de handgrepen, een slank en goed gebalanceerde zaagbody zijn welkome functies, ook als u alleen af en toe gebruik wilt maken van de zaag. Goede ergonomie zijn even belangrijk als een laag gewicht.
  • Efficiënte terugslag bescherming is een vereiste in de meeste landen. Ook aandacht voor kleine details, bijvoorbeeld hoe eenvoudig het is om een ketting te vervangen die is afgebroken.
  • Is de zaag gemakkelijk te onderhouden? Goede toegang tot het luchtfilter en de bougie, en het kettingspannen bespaart tijd en moeite.
  • Uw zaag zal geregeld onderhoud door een gekwalificeerde professional kunnen waarderen.